schailock holms?

efter jobbet igår plockade jag upp den permanent nyinflyttade dalmasen amanda för att åka runt till typ 15 olika matbutiker och lämna cv. dagens goda gärning check! vi åkte till alla möjliga butiker i både vallentuna, danderyd och täby. och medan hon sprang in till butikerna och lämnade, ägnade jag tid åt att lyssna på musik i den röda faran och samtidigt föräta mig på tuggumin.
när vi var klara åkte jag till friskis&svettis för att orka på mig ett litet pass. och litet blev det. hädanefter tänker jag åka direkt efter jobbet så man slipper rusningstrafiken i gymmet.
däckade i soffan vid halv 10 tiden efter återigen ett allergianfall (vad fan?) och fick en god natts sömn!

idag väntar shopping för fulla muggar men först ska jag förbi farbror doktorn för att komma fram till varför min hand är svullen och varför jag aldrig, aldrig, aldrig blir frisk.
ang. en återigen obegriplig rubrik (för er utomstående) så blev min kollega fullständigt rasande när jag inte visste vem "schailock holms" var. men hade förstås förstått det mycket bättre om bara uttalandet finslipades, för han menade såklart "Sherlock Holmes". suck
and the rules are, there ARE no rules

efter en återigen fullspäckad helg fyllt av arbete, utgång och lite badminton ligger jag nu helt utslagen på soffan. är fantastiskt trött och till råga på det har jag än en gång fått något slag av allergianfall, måste vara den nya soffan. men så skön som den är tänker jag ignorera det :)

för en halvtimme sen gick "real housewifes of new york" på TV och jag blir HELT chockad. dessa kvinnor är i medelåldern och bråkar om saker som jag gjorde när jag var 13. istället för att diskutera, vad vet jag, finanskrisen eller något. så sitter de och pratar om att "du kom på en regel för tre månader sen att du ska få en killes nummer och inte ge ditt eget, och så fööljde du inte den regeln själv".
fullkomligt absurt. men såklart väldigt underhållande att titta på!

blir några timmar TV till sen sängen.

på fredag är det fläskotlett på lördag är det fläskkotlett på söndag är det fläskotlett...

jag kände mig som den nya i klassen när jag entrade gymmet igår eftermiddag. senast jag befann mig på ett gym var jag iallafall omringad av vänner och bekanta som man kunde prata med. men nu var jag complete solo.
jag prövade på lite löpband, bekanta maskiner och fria vikter och när jag kände mig klar rörade jag mig mot omklädningsrummet. och vad händer? för det första får jag kramp i hela vaden när jag går ut från duschen. och när lite smink skulle på blev jag svart i halva ansiktet för jag skakade i hela armarna. haha, jag är så fantastiskt otränad men det ska väl det bli ändring på, är tanken :)

efter åkte jag till vallentuna och åt på kinarestaurangen med vallentunatjejerna. det finns verkligen inget mysigare än att ses på en vardag, gå ut och käka och prata om allt som hänt med vänner man inte träffat på länge!
idag blir det tolv timmar arbete igen. och det blir även arbete imorgon! jobb jobb jobb.. ikväll blir det såklart en lugn fredagsmys-kväll men imorgon gör vi staden som aldrig förr (farligt), efter att ha svängt förbi den nya hallen en snabbis o kollat några matcher :)

ha en bra helg folks!


 


lämna det bakomflutna framför dig

igår på lokalkrogen (ja, jag skäms att säga tegel) så fick jag lite förfrågningar angående att jag slutat på badminton. och det slår mig nu hur konstigt det faktiskt är att jag inte längtar tillbaka, alls.
tidigare var jag orolig för att sluta då jag trodde att jag skulle tappa all kontakt med "badmintonvännerna"." men som en vis man en gång sa till mig "om du tappar kontakten med dina vänner bara för att du slutar, hur mycket till vänner är dom då?"

och det är verkligen så nu. man märker hur oväsentligt det faktiskt var. jag ansåg att badmintonen höll ihop oss alla när det faktiskt inte är så. saken är klar. om man klickar som personer spelar det ingen roll vad man gör eller vart man befinner sig eller hur ofta man, aa, tränar tillsammans. är man vänner så träffas man, och framförallt ser till att träffas ändå.
men det är konstigt. jag brann verkligen för sporten. jag älskade det. jag offrade att gå upp 6 på morgnarna och komma hem kl 9 på kvällarna för att hinna med ett pass innan skolan och alternativt två pass efter.
jag var i hallen varje dag. minst en gång. och var det inte för att träna själv så var det för att träna andra, alternativt svänga förbi och hälsa på någon kompis som förmodligen var där.

utan att låta mallig så var jag även en duktig spelare. på cirka nio år så tränade jag mig upp till täbys elitserielag, spenderade tre år på täby RIG (samma år som gymnasieåren) och fick åka på massa resor. inte minst runtom i sverige utan även i europa. finland, danmark, england, tyskland, kroatien och säkert något land till. jag åkte för tusan till och med till KINA och tränade i 4 veckor, sommaren 2007.
alla roliga tävlingar på gotland och sommarläger på katrineholm som spelare och som tränare.

jag är nöjd med min insats under de nio åren jag har spelat. och jag avslutade med flaggan i topp och lyckades ta åt mig ett SM silver i damdubbel.

så, ni som inte förstår varför jag har slutat på sporten jag brann för och vill ha svar. tro mig. jag vet faktiskt inte själv. någonstans sa det bara stopp och glöden försvann. vem vet, en vacker dag så kanske...


okej, ställ en fråga snabbt så ska vi se om jag är full eller inte. "vad är tre gånger fem?" FYRTIOFEM!
trots att jag var förbannat trött när jag vaknade i morse hos tessan så orkade jag (såklart) mig upp till jobbet i tid. glömde dock frukosten så nu är jag inte bara väldigt trött utan väldigt hungrig också.
gårdagen blev en trevlig kväll, jag tog det piano eftersom att jag inte ville återuppleva förra veckans onsdagsutgång då det gick totalt överstyr. vilket kanske inte är så smart trots allt när man ska upp och jobba dagen efter.
MEN kvällen började iallafall hos alexandra i gribbylund med lite käk i alla dess former och lite egengjorda drinkar som smakade lakrits och äpple. mikaela överraskade med att komma över, och med bilen också vilket gjorde det ännu mer uppskattat! haha :) efter en liten fördröjning på lokalklubben kom jag o tessan äntligen hem och såklart slängde fram onyttigheter i form av kexchoklad som hon gömt för sin mamma så vi kunde ta det. duktig tjej!

idag tänkte jag vara duktig och efter jobbet passera Friskis&Svettis för att införskaffa mitt första och alldeles egna (my precious) gymkort! that's right. nu kör vi hårdträning med anna anka-profil som mål och inget annat!
okej. skämt och sido. kortet ska förvisso införskaffas men om det blir hårdträning får vi se, det kostar ju en del så ska iallafall försöka att åka dit några gånger i veckan. ska det kosta ska det tränas. väl?
om det blir träning idag tror jag i och för sig inte :) har hört att det ändå är helt onödigt då man druckit alkohol dagen innan. damn you alcohol!

gällande rubriken försökte tessan leka smart igår men ställde henne mot väggen med min svåra mattefråga ganska snabbt :)And the man at the back said everyone attack and it turned into a ballroom blitz


det blir jobb för hela slanten idag igen. 12 timmar. men igår gick timmarna fruktansvärt fort och jag förväntar mig detsamma idag igen, har jag tur får jag rast samtidigt som alexandra (nyfunnen vän via tessan) så man får snacka lite skit och om förväntningarna inför imorgon. haha :) skämt åsido.

imorgon blir det jobb, men "bara" på transmotec. sen hem för att hinna med det man missat nu måndag och tisdag (alltså röra på sig.) men blir väl en hel del movement på kvällen också kan jag tänka mig!

på torsdag efter jobbet blir det middag med vallentunatrion anna, jenny och jessica. men vart vi hamnar återstår att se. ska bli kul att träffa dem alla igen då de känns som att det var på tok för länge sen!
fredag och lördag blir det jobb igen. på fredag blir det antagligen en lugn kväll för att spara energin till lördag då det blir utgång för fulla muggar.

för er som inte vet så är jag en typisk tjej som lever för helgen. men uppskattar vardagarna med förstås.
..fast inte lika mycket :)


bara så ni vet

determinded - var felstavat så det blev inget av den bloggen
contrition - vem vill ha en blogg som heter ånger?
breakit - blev för obegripligt
så "fridaberzelius" kändes enkelt och lätt att komma ihåg!

kan väl göra en liten introduktion såhär på måndagmorgonen så ni får veta litegrann..

jag är 19 år. tog studenden i fjol och har väl sedan dess bara jobbat, och rest förstås.
för tillfället arbetar jag som timanställd ekonomiassistent samt behovsanställd kassaarbetare på willys.
men tillsammans uppfyller de hela arbetsdagar så, jag är toknöjd!
jag är i grovt behov av mina vänner och spenderar praktiskt taget all övrig tid med dem. tillsammans gör vi väl som de flesta vänner gör. roadtrips, shopping, shitchat, utgångar och moff-kvällar.

mitt framtida mål är att lämna stockholm i vår för studier och sedan återvända och arbeta/leva livet ut här!
men mitt motto i livet är "det blir aldrig som man tänkt sig" så tänker inte hurra för tidigt.
i slutändan blir nog allt bra ändå :)

så. det var lite om mig.


RSS 2.0