rockstar

"men jag ska ta det relativt lugnt ikväll, ska ju till stockholm imorgon" inledde jag kvällen med. att det sen inte ens blev i närheten av "relativt lugnt" är ju en annan femma. en flaska vin, drink, bananshot, sambocashots, cider, bubbel och öl senare ansåg jag att min "relativt lugna" kväll var uppnådd.
så då återstår ju frågan - hur ser en "fullt ös" kväll ut för fröken Berzelius?

idag åker jag hem till stockholm. eller till stockholm. tillbaka till stockholm. definitionen av "hem" är ännu inte fastställd. som ni kanske märker.
solen skiner och om lite mer än en timme går tåget! blir uppmött av mina älsklingar på centralen och jag ska se till att hinna med att träffa så många som möjligt under denna snabbvisit. en nybliven 20 åring, gamla kollegorna, mina fantastiska föräldrar och underbara hundar. men denna dag/kväll/natt ägnas till dem som tar stor plats i mitt hjärta. (och tar en liten mindre plats på väggen)
100 spänn på att mamma sitter och skakar på huvudet och suckar nu.. :)

fyndiga-frida

med lockigt hår och (relativt) tjocka lår drar jag mig mot kvällens fest som sker i en korridor!

är i stockholm söndag eftermiddag till tisdag förmiddag by the way..!

den som skrattar bäst

från och med nu hatar jag sovmorgnar.
eftersom att det är dessa morgnar jag blir väckt tidigt. antingen av morgonsolen eller, och det är det värsta, av att grannen borrar. så i ren frustration, när jag då väcktes två timmar före bestämd uppstigning, tog jag min lampa och "knackade" (läs:slog) upp i taket för att få tyst på personen som borrade ovanför.

och genast blev det tyst! så jag gick stolt och la mig för att somna om.
tills jag kom på att jag är den som bor högst upp..

2 sekunder senare fortsatte eländet.

the way you make me feel

Livet rullar på väldigt bra här i Örebro. Och jag trivs som fisken i vattnet. Det enda jobbiga är att man inte har funnit det där lugnet än. Allt är stressigt. Inte minst att göra en dagsplanering utan även hinna med allt. Dagarna är fyllda av skola, plugg och matlagning. Och kvällarna ägnas åt den fantastiska nollningen som jag aldrig vill ska ta slut. Fast samtidigt, på ett sätt, vill jag det.

Så. Nu är klockan 10 på morgonen och trots att jag var ute igår så vaknade jag av morgonsolen (som har försvunnit nu) och massa tankar om vad som skulle göras. Så jag slängde fram papper och penna och började, samt avslutade, inlämningsuppgiften som ska vara inne på måndag. Skönt!

I veckan har jag hunnit med mycket. Afterski fest i onsdags, ledig torsdag, lek&spel-kväll torsdag kväll samt TOGA-fest igår. Om det låter roligt så är det inget att jämföra med att faktiskt också uppleva det. Tycker så himla bra om vår sektion och alla är otroligt trevliga, sköna och bjuder verkligen på sig själva.

Nu blir det frukost!
Trevligt helg på er :)


Afterskiutklädnad, samt lek&spelkvällsutklädnad då jag var ett människobarn (skulle egentligen sätta in Mowgli i handen men är så förbannat dålig på sånt där, så det får se ut som att jag gör en slängkyss till mig själv;) samt togakläderna!

när man är så trött att man knappt vet vad man heter..

..mja. Riktigt SÅ trött kan jag väl inte påstå att jag är. Men nära. Idag har det varit världens längsta dag men lyckligtvis har den innefattat fler saker än en. Dagen började med att jag faktiskt befann mig på Universitetet en hel timme före vår föreläsning skulle börja. Mötte upp Matilda, en täbytjej i min klass, för att införskaffa lite böcker. Vilket tyvärr var lönlöst för hur många böcker fanns kvar? Hmm? En.

Vid föreläsningens start påpekade föreläsaren, Nicolai - även min mentor, snabbt att man inte behöver anteckna. 2 min senare hörde man hur alla började rasslade med sina pennor på anteckningsblocket, och till slut blev jag också "tvungen" att anteckna. Ni vet. Grupptryck.

Efter föreläsningen var det lunch på en timme och under den rasten hann jag även införskaffa mig en till bok som jag än inte hade fixat. Check! Och sedan väntade en lektion till som innefattade grupparbeten och plötsligt kände jag mig med på noterna igen. Då jag satt och antagligen såg ut som ett frågetecken på föreläsningen. (nej då mamma, jag lärde mig en hel del)

Skoldagen slutade vid 15. Då åkte jag och två socionomer till in till stan, mötte upp en psykolog (härliga namn va?) och tog en sväng förbi "Myrorna" för att hitta något roligt till morgdagens Afterski-fest! Jag fick med mig en blå halsduk, we-hey.
Sen åkte jag hem, kom hem, såg brev, läste breven, (orkar inte skriva lika utförligt längre..), visade sig att jag måste hämta paket, gick och hämtade paket, ett stort 5kg paket. Som jag bar på en ganska lång bit, den blir ju automatisk längre när huvudet är lika tungt som en påse mjöl. I paketet fanns prylar från hemmet (tack igen!), i breven fanns papper. Som skulle skrivas på. Som också skrevs på. Sen beställde jag böcker. På tal om böcker så har jag även läst böcker som är i uppgift till morgondagens föreläsning. Kom på att jag var hungrig. Och att matlådor måste göras.. så NU sitter jag här, hungrig som ett svin, och väntar på att ugnen ska bli varm.

En lång dag men jag skulle ljuga om jag sa att den varit tråkig :)
snöoväder och converse

Så! Då är första helgen i Örebro avslutad och jag kunde inte vara mer nöjd. Färgfesten i fredags var otroligt rolig! Kvällen började i en av studentgatornas lokal och det bjöds på skönsång och lekar. Vi fick krigsmålning för att synas som en Sobra-medlem. Det är dock inte lika roligt när man glömmer bort att man är målad i ansiktet och tror sig vara snygg på dansgolvet. För det är man inte.
Hur som helst så styrde vi kosan mot COREn efter förfesten i lokalen och där slogs (som tidigare sagt) alla sektioner samman och festade tillsammans.

Igår blev det en sväng på stan och ett försök på det absoluta sista köpet av restaurangmat. Så jag bunkrade upp med en stor Subway macka. Men fick bara i mig halva så resten fick följa med hem. (fyllekäk whattup)
På kvällen anordnades Julbord (därav snöflingsbilden) tillsammans med Sobra. Vi delades upp och gick hem till några nolleledare för att göra mat och julrim (nolleuppdrag). Dessvärre spårade vårat rim som skulle handla om två av våra generaler men slutade upp med en fyllegubbe vid namn Nisse - med sin partykisse.
Vi körde även en frågesport (nolleuppdrag) och, med lite fusk, vann min grupp "Farsan Baloo och människobarnen"!

Efter att vi gjort klart maten och rimmet så slogs alla Sobraiter samman igen och gick återigen till lokalen för att duka upp och givetvis också äta upp all mat. Även denna kväll bjöds på skönsång och avslutades på COREn tillsammans med de andra sektionerna. Och jag ångrade mig starkt att jag tagit på mig converse när vädret gick från stillsamt till snöstorm. Kom hem till en "fylld" lägenhet då min rumskamrat bjudit över några killkompisar från Enköping för att efterfesta. Vilka krigare va?
Dock var en av dem en alldeles för dålig (läs:vidrig) krigare så vi alla insåg att det var dags att tänka på refrängen vid 3 snåret. Jag hade gått och lagt mig oavsett, men är evigt tacksam att slippa behöva somna till basljud och fyllehundar.

Imorgon börjar skolan!


Let's get this party started

I torsdags befann jag mig på Universitetet i god tid för att hitta till aulan där alla JPSare (jurister, psykologer och socionomer) skulle infinna sig klockan 10.30. Tillsammans är vi i samma sektion som heter Sobra!
Efter en 45 minuters lång introduktion av rektor och andra viktiga människor fick vi sedan en rundvandring av våra faddrar. Och jag skulle väl säga att Universitetet MÅ vara stort, men lättförståerligt!

Efter att ha lärt känna många nya ansikten så var dagen slut vid 13 och jag åkte hem, helt slut i huvudet av all information, och sov i några timmar. På kvällen började nollningen och kvällens tema var "invigningskväll". Inget galet festande, men lite vinpimpling och "get to know" lekar. Vi hade speed-dating och eftersom att inga jurister tas in på vårterminen så är majoriteten tjejer och socionomer. Men gud så trevliga alla var!
Trots att majoriteten är socionomer så lyckades jag klicka mest med två psykolog-tjejer och vi stannade kvar som sista man i lokalen och lekte lekar med Sobrafaddrarna. Och inte för att skryta, men jag vann faktiskt en lek...

Idag blev det sovmorgon då vi inte hade något på schema (förrän ikväll). Men jag styrde ändå kosan mot Universitetet för att införskaffa kurslitteratur. 5 böcker och 1000:- fattigare åkte jag sedan in till stan med Denise (bekant från Täby :) och strosade runt. Nu sitter jag hemma igen för att sätta igång lite matlagning + hoppa in i duschen för ikväll väntar Färgfesten. Då slås alla sektioner ihop och festar tillsammans på Kåren. Och jag har den eviga turen att vår sektionsfärg är svart :)

Får se om jag får upp någon bild eller två ikväll, annars fixar jag det i helgen!

Hoppas det är bra med er, hittills känns allt bra för mig och det är skönt att ha dagarna fyllda av aktiviteter och nollning. Annars hade jag antagligen suttit ensam i lägenheten och kollat tågresor hem på direkten.
Men enligt schemat får jag en hel del ledig tid under terminens gång. Så innen vi vet ordet av så syns vi :)

Saknar er alla där hemma!

från fiskmås till gnällbältet

Nu är jag i min nya stad, Örebro. Staden jag ska bo i de kommande 3½ åren för att studera Socionomprogrammet.
Och det är ingen liten omväxling det. Jag har varit fastklistrad vid Stockhom i hela mitt liv och trott att jag aldrig ska lämna staden, fram tills att jag fick nog. Av flera anledningar. Och kände att jag ville kombinera studier med flytt. Och så blev det. Igår morse packade jag, mamma och pappa ihop bilen och åkte hit. Allt gick jättesmooth. Först åkte vi förbi och skrev på kontrakt för lägenheten jag ska bo med tillsammans med en tjej till, Lina. För att sedan åka till och hämta nycklarna.
Inflyttningen gick jättebra, jag har ett stort rum och i övrigt en stor lägenhet. In med klädhängare, luftmadrass (som får vara min tillfälliga säng) gardiner, tavlor, speglar, köksinredning och dessutom åkte vi in till staden och storhandlade så nu har jag mat för åtminstonde en vecka!
Även fast allt kändes hur bra som helst så var det tungt att se mamma och pappa åka iväg i bilen, hem till Stockholm. Men jag är trots allt bara 2 timmar med bil ifrån mina vänner och familj. Tur det :)

På kvällen fick jag äran att åka runt och se staden lite. Så nu har jag ett större hum på vart saker och ting (läs: krogar) finns någonstans! Och imorgon, på välkomstdagen, får jag även chans att att se runt i skolan och lära mig våra salar innan terminen kickar igång på måndag! Samt träffa mina nya klasskamrater.
Imorgon börjar även nollningen, så idag blir det till att finna ett systembolag i staden. :)

Här kommer lite bilder på inflyttningen och rummet!
Puss på er

(Och givetvis kommer jag hem till älskade Stockholm över långhelger och lov!)

världens bästa födelsedag

i tisdags vaknade jag upp ett år äldre. och som vanligt drömde jag att hela min födelsedag passerade utan ett enda grattis. ack så fel jag hade. jag vaknade av skönsång av pappa, mamma och syrran som sovit över. in kom ett stort paket, ett paket som innehöll det jag använder mig av just nu. just det. en ny laptop!! superbra inför de kommande studierna. fick även en ny whiteboard som blir perfekt att sätta upp i nya rummet i Örebro.

på tal om det. så fick jag även (inte som födelsedagspresent, utan helt enkelt timing) ett boende erbjudande på min födelsedag. så nu boendet klappat och klart. och jag flyttar på tisdag! glad över beskedet på kontoret så blandades även humöret med lite sorg. då det var sista dagen på kontoret. min underbara kollega Felicia gav mig ett ursött nattlinne samt cupcakes-läpplans!

på kvällen gick jag och familjen ut och åt. och jag gick och la mig tidigt för att på onsdagen jobba den absolut sista dagen på jobbet. och innan jag gick ut från kontoret för "sista" gången kom chefen in med en fin orkidé, ett element (internt) och ett jättefint betyg. jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kommer sakna dem.

på kvällen väntade det som jag länge har väntat på. nämligen min 20års och avskedsfest. jag hämtade upp mikaela och therese för att bli fin i håret - då therese utbildar sig till frisör och är redan nu den bästa jag vet! när vi var klara åkte vi till lokalen där jag skulle ha festen, och snart fylldes matrummet med de som var bjudna till middagen. som innehöll ett fint tal av mina tjejer. plus att jag anordnade en "hur väl känner du mig?"-frågesport och satte tjejerna mot väggen :)

strax efter middagen öppnades dörrarna för de festsugna. vilket alla verkade vara! och det blev en sjukt rolig kväll och precis som jag förväntat mig. musik, dans, (gratis)alkohol och världens bästa uppvaktande. tror faktiskt att nästintill alla inbjudna gäster kom så från 13 middagsgäster till ca 65 partygäster! återigen tog mixo och tessan ton och den här gången fick jag en present som jag länge har velat göra. från dem och flera av mina närmsta vänner. nämligen...
FALLSKÄRMSHOPPNING!! - så i vår/sommar smäller det :) är så himla tacksam! för allt och inte minst alla fina presenter. och ännu gladare för att alla andra också verkar nöjda och glada!

inte för att jag någonsin har tvekat men kan, för allas skull, bekräfta att jag har världens bästa vänner!


out with the old and in with the new

Vi säger hej då till 2010. Ett år fylld av lycka och skratt men på tok för mycket dåligheter som det nu ska bli ändring på. Det nya året kunde inte börjat bättre, med en rejält brakande fest i Åre tillsammans med mina älsklingstjejer. Och ja, vi lyckades även klämma in lite skidåkning och alla överlevde - med lite klagande.

Hur som helst så inleddes nyårskvällen med en superfin middag tillsammans med Mikaelas familj. En femrätters närmare bestämt. Efter det styrde vi kosan mot vårat superfräcka hotell där det var party vareviga kväll på våra inne-verandor, that's right. Men den här kvällen var vi lite sent ute så vi förade ensamma och kilade snabbt iväg till utestället "Dippan" där festen fortsatte och det nya året infirades. När vi kände oss tillräckligt fulla, svettiga och slut av all dans så drog vi med våra "nyfunna" vänner till hotellet där efterfesten fortsatte, lite längre för vissa, men min energi tog slut vid halv 4. Vi alla fick en skön sovmorgon till klockan 2 dagen efter och inledde första dagen med att bryta nyårslöftet. Men det är i bakistiderna som man är mest behövande av fet mat. Okej?

Tanken var att jag och Therese skulle komma hem sent på söndagkvällen, då tåget skulle gå vid 16 och anlända i Sthlm vid 23. Men istället slängde vi pengarna i sjön (vilket faktiskt var väldigt värt) och åkte bil med Johanna och Mikaela istället, en 10 timmars resa men kändes som 2.
Hemma i Täby gick jag rätt så snabbt till sängs då jag skulle upp tidigt för att inventera på syrrans jobb. Vilket gick som en dans och jag funderar på att om socionomprogrammet skiter sig så startar jag en inventerings-firma för det verkar bara vara jag som tycker sånt är kul :)God forsättning på er!
och just det..imorgon fyller jag 20 :)

RSS 2.0