sista natten i huvustaden

Och så var 11 veckors sommar"lov", eller "sommar"lov, eller ja, "sommarlov" över. Veckorna har gått på tok för fort men i närmre eftertanke så har jag trots allt hunnit med väldigt mycket i sommar. Inte minst jobbat en hel del dagar och veckor, utan även hunnit med en hel del resande. Till Göteborg, till Kristinehamn, till Grekland och till tegel.
Ett konstaterande kan jag iallafall göra och det är att jag fortfarande känner mig 100% hemma i Stockholm. Här hemma finns mina fantastiska tjejer, min underbara familj, mina älsklingshundar och alla fina minnen från förr.
På tal om konstaterande, kan jag också konstatera att man faktiskt kan känna så för 2 helt skilda ställen. Trots 20 mil mellan städerna och helt olika "liv" så känner jag mig även 100% hemma i Örebro, dit jag åker imorgon. Där väntar nollning, ny termin och massa massa äventyr. Jag ser otroligt mycket fram emot det :) Men det känns, trots det, väldigt jobbigt att lämna Stockholm också. Men tiden går fort och innan man vet ordet av så blir det massa helgvisiter hemma i huvudstaden fram till juletid!
 
Vi hörs igen när jag är åter i gnällbältet!
 
Pussåkramen

Helgen och lite bergsgetter

Halli hallå alla underbara, fantastiska, tusentals läsare.
Här sitter jag, relativt nyvaken, på mitt rum efter att ha vaknat till musik som spelades utanför mitt fönster. Jag har än inte lyckats lokalisera vart ljudet kommer ifrån men det verkar vara live och eftersom "Euphoria" sjöngs för ungefär 5 min sedan, lär jag snart sitta på cykeln och leta efter ljudet likt att leta efter regnbågens skatt!
Men innan dess tänkte jag bjuda på lite information om vad jag har gjort de senaste dagarna!
 
Förra veckan blev jag alltså äntligen frisk och kunde jobba min sista vecka på Bygma. Däremot var jag hemma på måndagen men ersatte den med att jobba denna fredag så lyckas ändå få ihop timmarna jag ville! Förutom jobb så har jag hunnit med att träffa lite vänner, ta lite promenader och äta ute. I fredags efter jobbet var det bara å styra kosan direkt mot staden för att möta upp Tessan och Jennifer för kinabuffé och lite catch up då vi inte hade setts sen vi kom hem från Grekland. (Vilket kanske inte är alltför konstigt då alla har legat hemma sjuka, eller jobbat :).
Kvällen, som övergick till lite vinpimplande och allmän-snack, var nog bland de roligaste och trevligaste på länge och jag försökte hålla mig från tanken att jag, inom kort, kommer åka ifrån mina underbara tjejer...(men förhoppningsvis inte under en alltför lång tid).
 
I lördags var det tidig uppstigning för att hänga på låset till systemet. Sedan blev det till att åka hem och hoppa in i bilen med mamma och syster för att åka till Uppsala! Där träffade vi mormor och moster över lite lunch och sedan hälsade vi på morfars minneslund, samt fikade lite hos mormor. Jag och Elin fick dessutom minnesgåvor från mormor och morfar som nog var bland den finaste gåvan jag någonsin har fått, mormors förlovningsring med min månadssten hängandes i. Så nu blir det till att hitta en passande kedja tills det fina smycket får hänga runt min hals :)
 
På kvällen åkte jag ut till Å-berga för att träffa Sara och två andra brudar för förfest och sedan tegel (...)  där vi dessutom mötte upp Anna! :) Kvällen blev väl kanske inte riktigt som jag tänkt mig då hungern tog över, och jag åkte hem. Fast det hade nog varit annorlunda om man var på ett ganska så (jättemycket) roligare ställe, där man hade skitit i hungern och kört ändå.
 
Och så igår fyllde bror min 23 år. Efter lite skönsång på morgonen så blev dagen ganska lugn, och på kvällen gick vi ut och åt (pizza) och spelade kortspel. :)
 
Det var då alltså helgen gott folk! Idag är det måndag och i eftermiddag ska jag träffa Lopez för lite catch up och säga hej då innan jag åker hem till Örebro igen. Och ikväll kommer min älskling :)
 
Ha en kanondag allesammans!
 
Ja just det, bergsgetter hade jag lovat också.
 
 

pros and cons

Det positiva är att..
 
 
Jag ÄNTLIGEN är frisk!
 
Dessvärre..
 
 
Har jag smittat halva familjen..mihihi

Long Story Short

Jag och tjejerna åkte till Grekland/Ios 22jul-5aug, en resa som blev lika lyckad som väntad och gick alldeles för fort. Veckorna bjöd på fantastiskt väder, ännu mer fantastiskt umgänge, goda drinkar, ännu godare middagar, schyssta utgångar, lite turistande och förstås en hel del solande. Dessvärre avslutades semestern inte lika roligt då jag blev otroligt sjuk och fick hälsa på doktor Grek. Det blev antibiotika och antiinflammatoriskt å nässpray och det ena med det andra. Det var diagnoser och det var jävligt tunga sista dagar jag fick orka mig igenom. Men till slut kom vi hem och jag blev snabbt frisk fortsatte vara sjuk ända fram till skrivande stund faktiskt!
 
Det blev besök hos farbror doktorn och det skrevs ut mer medicin, det blev lite röntgen på lungorna och det införskaffades ungefär 3 ton näsdukar, vanlig nässpray byttes ut mot kortisonnässpray och antibiotikan jag fick i Grekland förlängdes ytterligare 9 dagar. Men nu kan jag iallafall säga att jag är på bättringsvägen, finally!
 
Måndagen efter hemkomsten skulle jag också satt mig på tåget mot Norge och David, men det fick ställas in. Istället kom min fina hit i torsdags och fick dras med sjuka farmor Frida över helgen :) . I torsdags skulle det bli tandläkarbesök men den fick brorsan osv osv. Sånt som sker vid oväntade sjukdomar, saker ställs in och förskjuts och glöms bort. Målet nu är iallafall att orka med att jobba i veckan (tis-fre), för nu börjar de psykiskt jobbiga och själva "förkyldningen", eller vad man ska kalla det, lägga sig. Dessvärre ersätts det med en oändlig trötthet tack vare antibiotikan, men även det ska väl ha sitt slut!
 
På tal om slut så är även sommaren snart slut. Om exakt 2 veckor är jag tillbaka i Örebro vilket jag har lite blandade känslor över! Kommer såklart bli skitkul att återförenas med alla fantastiska människor där borta men samtidigt tråkigt att behöva lämna Stockholm som står mig varmt om hjärtat. Men men, ett tag till!
 
Slutligen bjuder jag på lite Greklandbilder och önskar mig själv ett "krya på mig"!
 
Puss å hej
 
 

RSS 2.0