Hej då 2012

Hej alla miljontals läsare. Hoppas ni har haft en fin jul med familj/släkt/vänner och respektive. Själv har jag haft en fullspäckad jul och umgåtts en hel del med familjen. Efter julaftonsfirandet i måndags så inleddes tisdagen med att kolla eftermiddagsbio med familjen, följt av att (för första gången, så det är okej) besöka tegel på juldagen. Efter en väldigt snurrig kväll så blev det julafton nr 2 på onsdagen då syrran och hennes kille kom över. Väldigt många fina presenter senare så inleddes en hederlig spelkväll och pappa skulle givetvis pröva den nya gräsklipparen klockan 2 på natten. I onsdags tog jag och syster en tripp ut till Vaxholm och Täby centrum för att leta klänningar, och på kvällen kom farbror och kusinerna över på middag - blev dock tvungen att lämna den trevliga middagen för att ha reunion med gymnasieklassen på kvällen. Vilket, även det, var ett kärt återseende! I fredags begav vi oss iväg till Södertälje/Tom Tits för att se "Body worlds"-utställningen (och leka runt) vilket helt klart var sevärt och väldigt tuff! En lugn fredagskväll och en härlig sovmorgon på lördagen innan nästa äventyr skulle inledas. Över till Tessan, klippte av halva håret, följt av en mysig tjejmiddag tillsammans med henne och Jennifer och en massa vin. Idag är man något mosig men ska, trots det, försöka vara social på släktmiddagen som sker en trappa ner.
 
Eftersom att morgondagen lär fyllas av allt från att införskaffa mat till att göra sig i ordning och faktiskt fira in det nya året så hälsar jag Er (alla miljontals läsare) redan nu ett Gott Nytt År!
Och, självklart, en egobild. Puss!
 
 
 
 
 

Dec. 24, 2012

Jag svirade runt i Östersund i veckan där jag träffade mina soon to be resekamrater från Östersund (och även Örebro förstås). Tre härliga dagar. En fantastisk handledare. Mycket skratt. Ett stycke födelsedagsfirande för min Sara och, förstås, kaosresa med SJ på vägen tillbaka till Örebro.

Det blev till att packa om ganska snabbt. Lite festande skulle dock se till att hinnas med innan jag återvände till Stockholm över juletider. Och det hann jag givetvis med!

Jag satte mig på tåget i lördags. Måttligt bakfull men redo att sadla om för ytterligare en kväll, denna gång i huvudstaden. Jag kom hem. Träffade bror som också är hemma och åt middag tillsammans med familjen. Sen bar det iväg, mot Bromma och mina brudar!

Söndag morgon. Lugn dag planerades och även fullbordades. Slagit in paket, varit ute med hundarna, blivit tvingad att skriva rim (ja, det är så hemskt som det låter) och degat framför tvn. Grannarna fick strömavbrott och blev överbjudna på middag och kvällen avslutades med en traditionell skinkmacka med familjen (utom syster).

Eftersom klockan är efter tolv önskar jag därmed alla en god jul! :)
Puss & kram


12/12/12

Idag är den sista dagen som man kan skriva samma dag, månad och år. Ja, kanske inte i all evighet men iallafall (let's be honest) under vår tid här på jorden. Detta ska givetvis firas med ett härligt litet onödigt blogginlägg.
Livet rullar på i gnällbältet, efter en helt fantastisk helg hemma i Stockholm är jag nu tillbaka bakom datorn och böckerna för att bli klar med ett projektarbete och för att därefter inleda den 10 sidor långa hemtentamen som ska skrivas. Lyckligtvis har jag gott om tid på mig, eftersom att jag ofta har en tendens att skjuta på saker och ting.
Ikväll vankas inget mindre än Lucia-bio som jag ska kolla på med tre kompisar. Vi kommer att se tre filmer som inte har börjat visas i Sverige än och bion är från 23.30 tilll 07.00. Det kommer bli en härlig utmaning att vända på dygnet, förhoppningsvis har jag det i blodet från mammas nattjobb. Men troligtvis inte.
 
När klasskompisarna och övriga studenter börjar packa väskan för att åka hem för jul i mitten på nästa vecka, packar jag istället väskan och åker (jävligt) högt upp i Sverige - till Östersund. Där ska jag, och övriga Indien-studenter, gå på kurs, lära känna varandra och även träffa vår handledare som åker hit från Indien. Åter till Örebro kvällen den 20e december och sen siktar jag på att vara åter i Stockholm den 22a!
 
Så. Då var firandet slut. Bjuder på två bilder jag tänkte skicka in till Sveriges nästa toppmodell också. Tycker den första känns mest lovande.

8 december 2012

Att lägga studierna åt sidan och njuta av en helg hemma i Stockholm var min plan. Och planer är till för att följas. Jag kom hem, trots snökaoset, utan problem och inledde torsdagkvällen med pizza och film med mamsen som tagit ledigt för min skull :) igår fick jag julklapparna fixade och fick även tillfälle att träffa min fina vän. På kvällen utmanade jag både konditionen, styrkan och träningsvärken och körde badminton med Mixo, Klacken och Sanna. Är ändå beredd att erkänna att jag faktiskt inte har tappat sådär extremt mycket som jag förväntade mig, och är tydligen lika vulgär fortfarande som förut. Haha. Idag väntar en heldag ute i hooden där jag ska kolla på mina tjejer när dom förhoppningsvis vinner alla matcher, följt av förfest på andra sidan stan och utgång! Helgen blev några timmar kortare än planerat och jag åker hem redan imorgon kväll istället för på måndag morgon för att "hinna tvätta". Men trots det så känns det otroligt bra att vara hemma - och gläds åt att det bara är 2 veckor tills jag kommer tillbaka till Stockholm igen för jul- och nyårsfirande!
 
Puss
 
 

December 1st

Jaha. Då var det december igen då. Vilket det faktiskt också känns som, snön har nått Örebro likväl som alla julpynt, chokladkalendrar, adventsljus osv. Jag vet faktiskt inte varför, men jag får alltid en smärre ångest när det är juletider. Jag ska inte sticka under stolen med att jag älskar julafton och framförallt nyår - men all hets som skapas under denna period är ju helt oslagbar jämför med andra högtider på året. Årets jul kommer vara ganska olik andra julaftonar, syrran firar med sambon hos hans familj och mamma ska iväg och jobba på kvällen. Så det blir jag, bror och pappa som får hänga resten av kvällen tillsammans (vilket oftast brukar vara framför någon film).
Förutom julklappshetsen så når ju även nyårshetsen allas samvete under mellandagarna, vad ska hittas på, hur full ska man bli, vilken hemmafest ska man välja, bör man åka till någon skidort och kalasa? Men lyckligtvis löser det ju alltid sig och jag kan, av erfarenhet, säga att det ju oftast blir roligast ju mindre förväntningar man har :)
 
Här i Örebro rullar allt på som vanligt. Jag har nu lyckats hyra ut mitt rum under den perioden jag är i Indien. Har även i princip fixat allting, det enda som kvarstår är att lägga visum-brevet på lådan så löser det sig av sig självt (säger vi). Snart ska även gänget åka upp till Östersund på kurs inför praktiken där vi även kommer få träffa vår handledare som flyger hit från Indien, ambitiöst!

I helgen vankas amerikansk fotboll, lite fest, lite bio, lite middag osv. Och den kommande veckan blir full med studier och avslutar veckan med att hälsa på mina fina hemma i Stockholm!
 
Puss & Kram

RSS 2.0