Gott Nytt 2012!

Och så var 2011 över. Året som nog har gått snabbast hittills. Men är det inte så man säger, att tiden går fort när man har roligt? Okej, jag lägger filosofin åt sidan och drar en summering av 2011! (eftersom att alla stora bloggerskor gör det)

Idag för ett år sen hade jag ungefär 3 dagar kvar på jobbet. Dagen då jag slutade anordnade jag en födelsedags/going away-fest som blev otroligt lyckad. Den 11 januari flyttade jag till Örebro utan några förväntningar. Jag lämnade i stort sett allt "bakom" mig för att hoppa ut från berget och hoppades på det bästa. Och boy' hade jag tur att hamna här. De tre första veckorna i den nya staden är ett minne för livet. Nollningen var fantastisk och jag lärde känna massa nya ansikten inom loppet av dessa veckor. Jag hamnade i en störtskön klass där, trots allas olika bakgrund, åldrar, uppväxt och personligheter, vi går ihop likt en familj. Terminen flöt på med studier och fester omvartannat.

I april anordnade jag, tillsammans med den andra "årets nollan" en tackfest som jag fortfarande tänker på varje gång jag entrar lokalen vi var i. En kväll att minnas på både gott och ont! Jag blev utsedd till Rättspsykare och gav mig iväg på utbildningshelg där jag fick lära känna en, än idag, otroligt nära vän Julia. Låt säga att tycket för melodifestivalen förde oss samman - se, det finns inget dåligt med melodifestivalen!

I början av juni tog jag farväl av min fantastiska klass för att åka hem till Stockholm och spendera en - vad som visade sig bli - helt fantastisk sommar. Sommaren inleddes med 3 veckors trädgårdsarbete tillsammans med min nyfunna (och urgoa) klasskompis Matilda. Strax efter det hoppade jag på båten mot Gotland med mina älsklingar Mixo och Therese, och wildcardet tog Jennifer vilket hon gjorde helt rätt i! Tillsammans gjorde vi ön med bravur, med lite hjälp av andra vänner. Veckan därpå fick jag besök i Stockholm av mina fina gnällbältare Sofi och Victor - de fick (äran!) att se mig hoppa fallskärm och göra lokalkrogen tillsammans med mig, like a real "Täbb".
De fyra kommande veckorna spenderades i en kassa på syrrans jobb (som alltid är snäll och låter mig sommarjobba där), veckor som jag förväntade skulle bli psykiskt jobbiga då jag har ett grovt behov av att vara i solen under sommaren MEN som övergick till otroligt roliga veckor och starkare band med "kollegorna"! Sista dagen på jobbet blev en lång dag då jag hämtade upp Victor och hans kompis David för att åka till Mixo och vänta in taxin som skulle ta oss till Arlanda och Alanya! En vecka fylld med sol och, tyvärr, tentaskrivande. Gör om, gör rätt, ni vet.

Dagen efter vi kom tillbaka till Sverige så blev det till att packa om väskan för att röra sig mot Örebro. Där väntade nu 3 veckors nollning, denna gång ur perspektivet som Rättspsykare! Nollorna var urgrymma och allt flöt på precis som jag hade väntat mig - och det var minst lika roligt som att själv vara nolla.
Då de flippade veckorna var över, var det dags att ta tag i skolan. Denna gång lyckades jag bättre än senast. Allt rullade på väldigt bra och någon vecka efter finsittningen fick jag utmärkelsen som General tillsammans med Kalle. Detta ledde förstås till att en hel del planering och utbildningar vävdes in, som var otroligt givande och framförallt jäkligt roligt!

Tiden som en T2 student har varit grym! Månaderna flög iväg snabbare än någonsin och jag fick flera tillfällen att åka hem till Stockholm och mina tjejer. Och dem tillfällena tar man vara på! Från början på november till slutet av december blev jag kvar i Örebro då det blev till att skriva seminarium och projektarbete dagligen. Dock ingenting som har tyngt mig överhuvudtaget, för mig är det rätt omöjligt i en miljö av fantastiska människor. (optimist javisst!). Efter födelsedagsfiranden och dagar fyllda med plugg (ja mamma, jag pluggar faktiskt också..ibland..när jag vill) så var det dags att åka hem till Stockholm för juletiden. Trots att de flesta dagarna spenderades till att plugga (alltså ligga i soffan och kolla på tv) samt hjälpa till hemma (alltså äta mat som mamma och pappa tillagade), så hann jag träffa några goingar och framförallt umgås med (hela!) familjen. Så jag kunde inte vara mer nöjd med de två veckorna jag var hemma.

Igår packades väskan för att röra mig mot Örebro och fira nyår. Hade någon frågat mig för ett år sen om jag någonsin skulle fira nyår på någon annan plats än Stockholm hade jag antagligen sagt "nej". Men som sagt, 2011 har förändrat mitt liv (utan att låta sådär miserabel å grejer) otroligt mycket. Å andra sidan, hade mina bästa vänner i Stockholm varit hemma så hade beslutet blivit svårare. Så det var skönt att det slapp bli svårt! :)
Den 31 december blev en fantastisk dag. Från ungefär 14.00 :) till 02.30 var jag överväldigad av den lilla lyckobubbla jag befann mig i. Kvällen bjöds på trerätters, fantastiskt umgänge, charader, spel, krök och en jäkla massa sång!


Jag är nog beredd att säga att 2011 har varit det bästa året hittills! Men, allt som är bra går att göra bättre - och då borde väl allt som är grymt gå att göra grymmare? :)

Gott nytt 2012 på er, och tack till er som har hjälpt till att göra mitt år helt fantastiskt!
Puss & Kram
Och så en liten bildbomb som alla vi stora bloggerskor brukar ha...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0