en, minst sagt, händelserik långhelg!

I torsdags morse trotsade jag mina sovmorgnar (genom att ställa 4 alarm) och steg upp strax före 6 för att åka in till centralen. Första destinationen var inget mindre än Göteborg och lite mys med mina söta klasskompisar Sara och Hanna! Tåget skulle avgå från spår 10 klockan 07.44 men avgick inte förrän 08.03 (okej, riktigt sån brottarkoll har jag väl kanske inte. Men typ däromkring). Jag kan tänka mig att bittra Britta som satt i vagnen längst fram började sura över att någon drog i nödbromsen och blev tvungen att smsa sin älskare (om vi ska ta det lite i sånna här långa drag) Lars att hon blir en kvart sen. Men för oss som satt i sista vagnen, eller snarare för mig och 2 andra kvinnor, var den där extra kvarten oerhört händelserik. När vi har börjat rulla iväg ca 20m från perrongen får mannen, som satt snett mittemot mig - och med sin son rakt framför mig, ett epileptiskt anfall. Något som jag aldrig har varit med om förut, och som därför givetvis kom som en chock för mig när han börjar grimarsera och blev alldeles röd i ansiktet. Jag har funderat över sånna här "krissituationer" många gånger tidigare och alltid undrat över hur eller snarare OM jag skulle reagera och, framförallt, om jag skulle agera. Eftersom att jag inte har något "kvitto" på hur min reaktion blir så har jag bara kunnat föreställa mig om hur min reaktion skulle kunna bli. Och jag skulle ljuga om jag sa att jag var missnöjd över denna. Illa kvickt frågar jag sonen vad som pågår, och när han ser lika chockad ut som jag så skrek jag högre. Kvinnan, som satt bakom mannen, reser sig genast upp - konstaterar att det är ett ep-anfall, och säger åt mig att dra i nödbromsen. I samma veva lyckas jag informera henne om att fråga efter läkare, samtidigt som hon ringer 112. Hela kalaset tog kanske sammanlagt 15 min från dess att anfallet inträffade tills ambulansen kom för att föra mannen (och sonen) till sjukhus. En minst sagt chockartad händelse som jag ännu inte har smält riktigt. Förhoppningsvis lyckades Britta bli upphämtad av Lars på stationen, och jag blev mött av Sara och Hanna med en söt liten "skylt" där det stod Frida :) Det blev lunch och fika på stan tills vi blev tvungna att säga hejdå till Hanna, och jag och Sara fortsatte till Liseberg för lite åk och Björn Rosenström! Kvällen till ära avslutades hemma hos Sara med lite bubbel massa snack, och lite panik för flygande fågeln Hasse som de har i huset :)



Efter lite lunchande i Göteborg på fredag förmiddag, forsatte jag resan mot Kristinehamn och David på eftermiddagen! Det blev dock jag som fick "möta upp" honom på stationen då han anlände 20 min efter mig med Oslo-Stockholm tåget :) Ett kärt återseende och en stor glädje senare var vi på väg hem till honom för grill och fotboll med familjen Jacobsson! Vi vilade bort hela lördags-dagen (helt okej när det är skitväder) och inväntade kvällen för att gå över till Davids kompis David för att grilla och hänga lite. En otroligt trevlig kväll! Idag hann vi med lite mys och lunch (med en, olyckligtvis, misslyckad kladdkaka :) innan jag hoppade på tåget till Stockholm igen! Kvällen avslutades med lite korvgrillning och tårtaätande hos syrrans kille Jocke!

I veckan väntar arbete från måndag till torsdag. Det blir däremot en liten mjukstart då jag bara jobbar från 12-18 om dagarna. Förhoppningsvis är jag "fullärd" på färgavdelningen efter denna vecka, då jag börjar "heltid" f.om. måndag efter midsommar! Och på tal om midsommar så spenderas den med David och hans polare detta år där det ska ätas gott, drickas gott och sovas i tält! :)


Min älskling när han vinkade av mig i eftermiddags!

Kommentarer
Postat av: Anonym

herrejösses vilken helg. men säkert kul o mysig

2012-06-18 @ 12:20:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0