not only teardrops

Det är rätt ironiskt att jag inte skrivit någonting på bloggen på snart en månads tid med tanke på att jag inte har någonting att göra om dagarna. Projektarbetet som skulle ha sin koppling i utlandspraktiken är nu skriven och har även gjort klart den förberedande uppgiften till seminariet den 29e maj. Med andra ord är jag free as a bird men broke as fuck så dagarna går mest åt att chilla. Jag är tacksam över att jag är en filmoman och kan därför spendera mellan 6-8 timmar om dagen för att enbart kolla på serier eller filmer, utöver dom timmarna spenderar jag ytterligare några stycken framför youtube och givetvis (!) vår kära facebook.
 
Egentligen har jag ingen särskild lust att skriva idag heller, men i brist på annat (har nämligen kollat allt som går att kolla på youtube nu tror jag) så tänkte jag köra en liten update om hur tiden och sommaren ser ut för mig.
Numero uno; Den förplanerade sommaren som jag tänkte spendera i Stockholm blev inte riktigt som jag tänkt mig. Efter månaders kontakt från andra sidan jorden med arbetet som jag länge har sommarjobbat på så fick jag nobben i sista sekund vilket har skapat hat och frustration (men nu är det lugnt, eller inte). Detta orsakade inte minst att jag tyvärr inte kan följa med tjejerna utomlands i sommar - eftersom att det förväntade schemat som istället blev en käftsmäll kom alldeles försent - utan att jag också stod utan arbete. Denna tidigare frustration och hat som jag nämnde övergick snabbt till panik och..kanske ännu mer frustration, detta därför att...
 
Numero dos;... jag äntligen ska lämna min korridor och flytta till en lägenhet i sommar! Jag flyttar ett stenkast bort till ett studentlägenhetshus och om jag sträcker mig riktigt ordenligt kan jag kanske nå pressbyrån från fönstret. Eller ja, detta förutsatt att min arm blir mellan 30-40 meter lång. (det är nära iallafall, point taken). Så nu blir det sommarhyra och hur fasen skulle jag lyckas med detta nudå när det gamla arbetet valt att försätta mig i en (uppriktigt sagt) jävligt knepig situation. 22 år, student, med lägenhet, och sommarhyra, utan inkomst. Det är här man har lust att tillägga att skatteåterbäringen gjorde mig 30 lax rikare men riktigt sån tur hade jag inte va. En halv hyra kan jag dock glädjas åt att jag fick! Något annat jag kan glädjas åt är...
 
Numero tres;...att kontakter hjälper en. Snabbt efter käftsmällsbeskedet kontaktade jag min bästa killkompis lillasyster som rekryterar sommarpersonal på ett LSS-kollo i närheten av Örebro. Ett snabbt samtal, ännu snabbare tid för intervju och ett par dagars överläggning blev jag uppringd och fick ungefär 7 veckors jobb! Jag kunde verkligen inte vara gladare. Arbetet i sig vara hur intressant, roligt, meriterande och lärorikt som helst. Det faller mig i smaken helt perfekt då det verkligen är en erfarenhet att ha på CV.t i framtida arbetsintervjuer, och det faktum att lära känna och arbeta med människor är ju bland det bästa jag vet så jag kunde inte vara mer tacksam över att ha fått detta sommarjobb. Den enda, så att säga, "nackdelen" är att jag kommer förbli ute på kollot och därmed ha svårt med att besöka Stockholm och mina tjejer/familj så som jag har velat. Men fördelen är dock att jobbet drar igång relativt sent i juni så att jag får en hel del dagar före och även efter, i augusti, att vara hemma.
 
Summa sumarum. Allt löser sig till slut.

RSS 2.0