A little party never killed nobody

Det har varit riktigt tunga första veckor in på denna skitvädershöst. Nu börjar det ljusna lite i tillvaron i alla fall fastän skolans alla uppgifter gör att man inte riktigt är på banan igen.
Förra veckan avslutades med tentan från helvetet. 7,5 högskolepoäng ska vi nu försöka knipa åt oss efter denna tvådagars-tenta som innehöll i princip vad hela denna tio veckor långa delkurs har handlat om. Frågar du mig så är det helt obegripligt att fylla schemat med seminarium som är betygsgrundande (och därmed högskolepoängsinräknande) och sedan upprepa alla teman och ämnen (på ett jävligt mycket djupare plan) med en hemtenta sen. Men frågar ni lärarna så har de säkert massa ointelligenta argument som talar för att det är ett jättebra upplägg. Anywho, så har man suttit och krigat med den tentan som gjorde en både psykiskt och fysiskt (hur det nu än är möjligt) trött så det blev en fredag i ren mys-anda framför Idol och med en redig bunk chips.

Förutom vi sjätteterminare på socionomprogrammet hade i princip alla andra på universitetet också tenta i veckan som var. Så igår hakade jag på juristvännerna ut på stan och hade en hell of a night. Det kändes jävligt fint att bara få tänka på allt annat än skola, dansa och träffa vänner man inte sett på länge.
 
Varför kändes det så himla bra med en utgång tror ni (eller ja, Du, mamsen) nu? Det är ju en helg nästa vecka också? Massvis med kommande tentor som kan och kommer firas framöver? Skulle inte tro det va!
Imorgon sätts nämligen C-uppsatskrivandet igång på allvar. Det vankas intervjuer, långa transkriberingar, ännu längre dagar, analys, bearbetning, samarbete, funderingar, förklaringar, förståelser och ett himla massa arbete för att knipa åt sig ett godkännande. Jag tvivlar inte en sekund på att det kommer gå bra, och har som plan med Sara (som jag ska skriva med) att vi tar ledigt när det är helg. Men det är lika bra att förbereda sig mentalt på det motsatta. Då kan det ju bara bli bättre :)
 
Avslutningsvis är så det ju fars dag idag. Så tänkte passa på att, även skriftligt, gratulera min älskade, mest underbara och absolut bästa pappa! Du som alltid ställer upp för mig, lyssnar och stöttar. Jag vet att jag kan vara en riktigt jobbig dotter ibland, men jag hoppas du vet att jag älskar dig (och mamsen) mest av allt i hela världen <3
 
Puss och godnatt och trevlig vecka och tja och tjena och hej

RSS 2.0