det man inte vet, har man ingen aning om

trots att jag i onsdags fick besked från min husläkare att min livslånga "förkyldning" tydde på pälsallergi, vilket gjorde mig lite sänkt, så hade jag en urmysig eftermiddag med Elin i min gamla klass!
jag vet hur ni tänker, varför hade hon inte kollat sig för allergi tidigare? men det uteslöts väl då både mor och bror är pälsallergiker men känner ingenting av våra hundar som då också är allergifria. men det är väl mjället ;)

hur som helst. vi satt oss ned på tegel över en fika och snackade om allt och inget i dryga två timmar. planen för kvällen var sen att svänga förbi tegel och fira klacken som fyllde 19 MEN vi spar det och höjer istället glaset för henne imorgon hemma hos mig då jag styr tjejmiddag följt av utgång. så istället åkte vi över till henne o bjöd på tårta och tittade på Idol och Kungarna av Tylösand. :)

igår tog jag en sväng förbi gymmet och mötte på kvällen upp mina vallentunachicks och käkade på HongKong. en liten mysmiddag som vi försöker lägga till i schemat någon gång i månaden sådär! :) ytterst treligt

IDAG är det lönig. NU är det helg. JAG är själv hemma lör-mån så.. om jag är laddad för helgen?

...watch me ;)


har man slagit yxan i båten får man ro som fan

nu återstår det bara att se vad som händer angående valet 2010. enligt tidningsuppslag verkar Reinfeldt ha som plan att frysa ut Jimmie Åkesson/SD vilket jag till en viss del tycker är fel. vi har trots allt demokrati i det här landet och folk ska tycka vad dom vill. nu har folk tyckt till i valet 2010 och jag tycker fortfarande att det är helt absurt att ett rastistiskt parti har tagit vågmästarroll i valet. men utfrysning tror jag tyvärr inte hjälper. det kan, trots att tanken kanske är rätt, nog skapa en hel del irritation. varesig man är sverigedemokrat eller inte. alliansen är nu 298 röster från majoritet så vi får se hur de sista rösterna ter sig.

ANYWHO. till annat. igår efter jobbet tog jag "som vanligt" en sväng förbi friskis o rörde lite på mig. runt halv 6 snåret mötte jag sedan upp mixo, jenny och klacken för en middag på sandys. för att sedan bege sig mot hallen och se säsongens första elitserie för täby, sommötte de regerande sverigemästarna sen 2005, uppsala.
trots en förlust så tycker jag vi gjorde riktigt bra ifrån oss, faktiskt!  och jag förvånas fortfarande att jag inte alls saknar att stå på planen.

vad som väntas nu är väl helgens bravader. då jag har huset helt för mig själv lördag-måndag tänkte jag styra en mysig (läs: fartfylld) tjejmiddag på lördagkvällen och se vart kvällen tar oss! kommer utan tvekan bli en trevlig kväll. men tills dess fortsätter dagarna med jobb, vänner, träning och firerier!

puss o kram

saknar min lilla matthew borta i frankrike. har nog för övrigt aldrig blivit så brun. sen att jag åkte på lättare former av brännskador (för att jag aldrig förbrukar solkräm) är ju en annan femma! O:)

det blir inte alltid som man har tänkt sigValet 2010 slutade så som många hade fruktat. SD tog sig en plats i riksdagen med 5,7% från folket vilket, enligt mig, är helt oförståerligt. Att Moderaterna fortsätter leda Sverige med Reinfeldt i spetsen var det jag hade hoppats på, och röstat för. Och nu är det upp till MP att ge positiv respons till Alliansen som ber om samarbete för att inte ha SD som vågmästare. Jag är har blivit väldigt insatt i valet 2010. Dock har jag sedan dagen innan valet varit både ointresserad och oinsatt i politik. Jag vet inga egentliga grunder för partierna utan har hoppat på deras uttalanden och diverse häfte man får ute på stan och läst.

Det är för mig helt sjukt hur MP reagerar på M när de vänligt men bestämt begär om ett samarbete. Visst att de tillhör de Rödgröna men, handlar det inte om att antingen få med ett rasistiskt parti till att styra Sverige eller inte? Då tycker jag, faktiskt, att Maria Wetterstrand ska lugna ner tonen och sluta frustreras av att "Reinfeldt har inte gjort en facebookstatus om mig på FYRA år". ni fattar vinken.

Om MP varit det parti som styrt Sverige de senaste 4 åren, städat upp efter S de 40 tidigare åren som de har styrt, tror jag fan inte att de hade haft särskilt mycket kontakt med deras motparti som isåfall hade varit M. Så ligger det ju till för Moderaterna nu, de har hamnat i en jävligt knivig sits där ett beslut måste göras, och givetvis har de som plan att ett rasistiskt, kränkande och fruktansvärt parti som SD inte ska vara med och styra Sverige. Men då behöver dom majoritet, och vänder sig till MP som blivit det tredje största partiet i valet.

Jag tycker att de Rödgröna och Alliansen faktiskt ska öppna ögonen och inte längre se varandra som de stora konkurrenter som de kanske egentligen är. Alliansen har vunnit, punkt. De Rödgröna har, som Mona Sahlin uttalade sig flera gånger, gjort ett dåligt val. De må ha olika åsikter gällande allt. Skatter, RUT-avdraget, motorvägar, sjukvård etc. Men ett, och ett oerhört viktigt, beslut är de faktiskt eniga om.
Ett rasistiskt parti ska inte vara med i riksdagen och styra Sverige. Och kan då MP bidra till att det inte sker, så handlar det inte om att inleda en slags affär med Moderaterna och svika de Rödgröna, det handlar om att hjälpa till att leda Sverige till det som de resterande 94.3% av befolkningen vill. Alltså att inte öppna dörrarna åt SD.

hönsgård

jag fastnade framför debatten om valet på tv4 igårkväll och för mig är det så otroligt självklart vilka som borde leda sverige. det känns som att allt det Rödgröna gör är att ta upp alla fel som Alliansen har gjort de senaste åren.
Men det kanske inte är alltför lätt för Alliansen att under dessa ynka fyra år som de har styrt, städa upp efter allt som sossarna pajat i vårat Sverige de övriga typ 40 åren som DEM har styrt.
Det är antagligen så, bara för att jag har valt att rösta på Alliansen och Moderaterna, att jag anser att Fredrik Reinfeldt är den som ser saker realistiskt, tar konversationerna i lugn ton och är så EXTREMT medveten om saker och ting. Till skillnad från inte minst de Rödgröna så har han full koll på procentuella utvecklingar och verkar ha besökt ett dussintal länder och inte minst städer i Sverige för att få en större vy av hur saker och ting bör göras bättre. Helt ärligt känns det inte ens som att de Rödgröna är ense. Eller jo, om en sak.. "vi VILL regera tillsammans". Ja, men är det inte en helt okej början att också komma överens?

ser inte riktigt meningen med att gå tillbaka till (en urtråkig) Mona Sahlin till stadsminister när vi de senaste fyra åren har haft en jäkligt bra sådan som även fick massa cred när han under 6 månader även styrde som EU-minister. Reinfeldt är ingen, enligt min åsikt, man bör gå miste om.

härliga höst?

det känns som att klockan är 6 på kvällen vid det här laget. mulet, regnigt bara allmänt tråkigt väder.
klockan är ju trots allt bara strax efter 9, på morgonen.
att jag hatar sånt här väder är jag väl inte ensam om. men riktig höst är nog bland det bästa jag vet. löven faller och fyller marken med fina färger, mysigt kallt väder och de snygga höstkläderna börjar fylla klädbutikerna.
(sen att det är en början på ett långt mörker är ju en annan femma :)

efter jobbet idag så blir det över till gymmet igen och ikväll ska jag, mamma, syster och kusin in till staden och äta indiskt. ska bli mycket trevligt!

ni vet vilka ni är.

tänk dem som inte har någon att prata med när man är ledsen och förkrossad. likväl som glad och lycklig. någon att dela sina känslor och tankar med. och att ha något som supportar en i alla lägen. oavsett. någon som man skrattar och gråter med. och spenderar tid med även fast det man gör, kunde man lika gärna gjort helt själv. någon som ibland måste ta besluten åt en. för att man själv är så kluven att hjärnan står helt still. någon att uppleva världen med. att resa med. enbart för att förstärka bandet och skapa historiska minnen.
vi skriver historia. och oavsett om vi slutar upp på skilda platser i sverige. eller världen. så är jag övertygad om att vår vänskap, är för evig.

facetoucher

när min mamma grubblar över något eller för en längre konversation så märker man till slut att hennes ansikte börjar täckas av handen. typ som hon vilar på den, men istället för att hålla upp huvudet genom att placera handen på hakan och armbågen på bordet, så låter hon armbågen hänga i luften och handen hamnar istället mitt i ansiktet. alltid lika underhållande när det händer. och mindre kul att det har smittats av på mig.
........god damn it.

när det kliar i läpparna

en okänd kvinna började prata med mig och therese på tågstationen igår.
jag älskar sånt. andra finner det väldigt irriterande/obehagligt/onödigt när folk man inte känner plötsligt hoppar in i konversationen. men oftast har de faktiskt något vettigt att säga. tänk dig själv att två människor sitter och diskuterar/irriterar sig över något som man själv verkligen har erfarenhet av. då förstår jag att man inte kan hålla sig.

typ som en gång i badmintonhallen. när två 16åriga tjejer diskuterade hur många 50öres godisar de kunde köpa för 7 kronor och kom fram till att ungefär 35 stycken kunde de köpa.
inte för att jag deltog i diskussionen för att jag också undrade. utan mer för att påpeka hur fantastiskt IQ befriade de var. kunde helt enkelt inte hålla mig.. ;)


somliga ljus brinner aldrig ut, eller så gör dom det

dear oskar linnros.

du har snygg stil, hår, låttexter, låtar och aa är i allmänhet väldigt snygg.
men du låter inte helt okej live alltså. alls.

best regards,
frida


hej hej hej jag är bara fjorton år

eftersom jag var så satans trött på jobbet igår så kände jag att det nog skulle bli en alkohol-fri kväll och ta bilen över till Emil och kräftskivan. turns out att jag inte känner mig så väl som jag trodde.
för efter lite friskis, hundpromenad och soffhängande på eftermiddagen så laddades tydligen batterierna och när annas pojkvän ändå kunde köra oss så fick jag ett infall av att visst smaka på det egenbryggda vinet och ha en liten extra trevlig kväll.

extra trevlig kväll I tell you. vinet satte sig tusen gånger snabbare än vad jag hade förväntat mig. och detsamma hos anna så för första gången sen jag var.. LITEN..kastade jag mig i säng INNAN tolvslaget.
nu när jag tänker efter så var det iof bara ett år sen när jag och matilda tokdrack rosé i frankrike för att se om vi kunde klara en rolig kväll innan vi skulle va hemma kl 01...vi var hemma runt 23...

trots att kvällen blev förbannat kort av den anledningen då, så var det ändå en riktigt trevlig kväll då jag återigen fick träffa mina gulliga klasskompisar som jag hoppas aldrig tappa kontakten med!
glassig bild från finlands skärgård i somras. obs, inte jag som tagit bilden.. (a)


i'm talking about the rising girl

jag har en välförtjänt helt framför mig. den kommer inte innehålla någon form av arbete (förutom fysiskt, på söndag , då syster och jag intar friskis&svettis för ett aerobicspass!) förutom det ska jag under dagtid vila och under kvällstid träffa vänner och ta ihop det där festandet man vilat sig från ett tag :)

ikväll väntar kräftskiva i viggbyholm hos min gamla gulliga klasskompis Emil, tillsammans med flera från andra klassen och andra. ska bli mycket trevligt! anar dock att det blir en relativt tidig hemgång. är som sagt helt färdig sen veckans fullspäckade arbetsschema så vore inte fel med lite soffmys, MEN det återstår att se såklart :)
imorgon lämnar jag täbys slumkvarter och ersätter det med nackas  för att hänga med tessan hela dagen och ladda batterierna inför kvällen :)

söndag blir det sova av. och lite friskis på eftermiddagen.

så, det var min välplanerade helg!
hoppas er blir lika trevlig som min väntas bli :)

puss och kram på er


folk som inte RIKTIGT förgyller ens vardag

sedan kanske 14 år tillbaka har jag varit sjuk. eller sjuk och sjuk, jag är konstant förkyld. lite småtäppt, småhostig och nysig. peppar peppar så får jag nästan aldrig feber och har haft turen att aldrig åka på någon större sjukdom som halsfluss eller dylikt. MEN, på den senaste tiden har de blivit värre. plötsligt så känns det inte längre som en förkyldning utan mer som allergi, och därför är det ju självklart att man ska kolla upp saken. till råga på det har jag även ont i handen och bokade därför tid hos min husläkare.
handen var en överansträngning, konstaterades det rätt snabbt. överansträngning av VAD vet jag inte. för jag tränar inte badminton längre, haha okej, get real. jag tränar inte ALLS längre..

gällande en eventuell allergi av pollen, kvalster, mögel och pälsdjur,som de de vanligaste allergierna, gjordes ett blodprovstest. och det, ska jag säga er, är inget att rekommendera på det här stället. tacka fan för att jag inte är rädd för nålar för den där kärr...damen.. tryckte in nålen i armen på mig fortare än kvickt, var i allmänt förbannat otrevlig och helt enkelt TPL. (trött på livet)
jag vet inte vad ni tycker. man arbetar man inom sjukvård, med patienter, MÄNNISKOR, som kanske har extrem rädsla för vårdcentraler, sjukhus, nålar, blod, undersökningar i allmänhet. då bör man ha lite som helst förståelse för dom. LITE. det är inte mycket begärt. handlar dagens vård om att lägga ut pengar för att få kvicka undersökningar med dåligt bemötande kan jag lika gärna leva livet ut UTAN vården. typ.

lyckligtvis lades mitt extremt arga humör efter vistelsen ned efter att ha bränt närmare 2000:- på nya kläder, love. sen att jag satt bredvid en gammal tant som luktade urin i väntan på Mikaela i centrum är en helt annan femma!
gårdagen avslutades med inventering på Willys till 19-00. låter kanske jobbigt i era öron, men det var faktiskt riktigt roligt, och vi fick även inviga världens största (ok, nu överdriver jag) hamburgare från Max! :)

RSS 2.0